ΤΕΥΧΟΣ #14 - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ

Τεχνητή νοημοσύνη και προσωπικά δεδομένα

Ευαγγελία Ανδρουλάκη, υπ. Διδάκτωρ, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Τεχνητή νοημοσύνη και προσωπικά δεδομένα Η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και η επίδραση που αυτή φαίνεται να έχει στην κοινωνική εξέλιξη, στην ανθρώπινη επικοινωνία και στην προσωπική ανάπτυξη, στις οικονομικές συναλλαγές, στην βιομηχανία, φαίνεται να δημιουργεί τις συνθήκες για μια διαφορετική προσέγγιση των παραδοσιακών εννοιών του δικαίου και των εν γένει  δικαιικών συστημάτων και κρατικών μηχανισμών. Η ραγδαία ανάπτυξη της και ο τρόπος με τον οποίο κατάφερε να διεισδύσει στους τομείς της οικονομίας, της υγείας,  των εργασιακών σχέσεων, του ιδιωτικού βίου, της ηθικής, καθιστά αναγκαία την θεσμική ενίσχυση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου που την καλύπτει, προκειμένου η περαιτέρω εξέλιξη της να κάμψει το δυνατόν τους προβληματισμούς που ανακύπτουν από την εφαρμογή της. Η μελέτη προσεγγίζει την έννοια της τεχνητής νοημοσύνης και την επίδραση που αυτή έχει στην νομική επιστήμη, ιδίως σε ό,τι αφορά το πεδίο ρύθμισης της σύνδεσης του νέου αυτού -αρρύθμιστου στο μεγαλύτερο βαθμό του- πεδίου με τον τομέα των προσωπικών δεδομένων.

CRIME DIARY

Crime Cast Podcast

AGENDA

CrimeCast: To νέο podcast του CrimeTimes. Ακούστε Δωρεάν!

Ιστορίες εγκλήματος, μυστήριο, σκοτεινά μυαλά και ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις. Γιατί υπάρχει το έγκλημα; Ο εγκληματίας γεννιέται ή γίνεται; Ο Μάνος Τεχνίτης υποδέχεται επιστήμονες και επαγγελματίες και μέσα από διηγήσεις και εγκληματολογικές συζητήσεις, προσπαθήσει να “μπει” στο μυαλό του εγκληματία.
03 04

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ: «Εγκληματολογία Και Δημοσιογραφία Στη Σύγχρονη Ψηφιακή Εποχή»

Για τις προκλήσεις στο αστυνομικό ρεπορτάζ σε μία εποχή που αλλάζει θα συζητήσουμε το Σάββατο 3 Απριλίου 2021 στις 18:00 το απόγευμα, στη δίωρη διαδικτυακή εκδήλωση, με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό, που διοργανώνει το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος.
22 03

«Στίγμα ψυχικής υγείας, media και δημόσιος λόγος»

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund με φορέα υλοποίησης την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος και εταίρους το Ίδρυμα Θεμιστοκλή & Δημήτρη Τσάτσου – Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου και την Εταιρία Μέριμνας και Αποκατάστασης Ατόμων με Ψυχοκοινωνικά Προβλήματα.
18 03

8o Συνέδριο Security Project

18 & 19 Μαρτίου 2021 - Online Edition - Δωρεάν Συμμετοχή.
19 12

Forensic Psychology Lab: «Από το ενδιαφέρον στο stalking: Μικρή ή μεγάλη απόσταση;»

Πού σταματάει το ενδιαφέρον και πού αρχίζει το stalking; Ποια είναι τα ιδιαίτερα στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτή τη συμπεριφορά και τους δράστες; Ποια τα χαρακτηριστικά των θυμάτων; Εμπεριέχει μόνο ερωτικό ενδιαφέρον ή και άλλα κίνητρα;
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ EVENTS