ΤΕΥΧΟΣ #14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ: «Εγκληματολογία Και Δημοσιογραφία Στη Σύγχρονη Ψηφιακή Εποχή»

Ο σύγχρονος αστυνομικός συντάκτης καλείται να αποτυπώσει μία νέα πραγματικότητα με λόγο ακριβή και σαφή, αποφεύγοντας τις «παγίδες» και ενημερώνοντας τεκμηριωμένα και ολοκληρωμένα το κοινό.

Για τις προκλήσεις στο αστυνομικό ρεπορτάζ σε μία εποχή που αλλάζει θα συζητήσουμε το Σάββατο 3 Απριλίου 2021 στις 18:00 το απόγευμα, στη δίωρη διαδικτυακή εκδήλωση, με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό, που διοργανώνει το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί συνοπτικά το επιστημονικό έργο και οι ερευνητικές δράσεις του Crime & Media Lab-Ομάδας Εργασίας για το Έγκλημα και την Απεικόνισή του στα ΜΜΕ, του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος, με Επιστημονικά Υπεύθυνη την Αγγελική Καρδαρά, Δρα Τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ ΕΚΠΑ, Φιλόλογο, Τακτική Επιστημονική Συνεργάτιδα ΚΕ.Μ.Ε. και στη συνέχεια θα διεξαχθεί συζήτηση με θέμα «Εγκληματολογία και Δημοσιογραφία στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή».

Κεντρικοί/ές καλεσμένοι/ες ομιλητές/τριες:

-Γιάννης Πανούσης, Ομ. Καθηγητής Εγκληματολογίας ΕΚΠΑ, & Λίνα Παπαδάκη, Δημοσιογράφος.

-Ο αστυνομικός συντάκτης στην ΕΡΤ και στο newsbomb κ. Αλέξανδρος Καλαφάτης, θα καταθέσει την επαγγελματική του πείρα από το πεδίο και τα μέλη της Ομάδας Εργασίας του Lab

-Οι Παναγιώτα Γιάγκου, Έλενα Φώτου & Μαρία Μωραΐτη, θα παρουσιάσουν την ερευνητική τους εργασία στο πλαίσιο των δράσεων του Lab. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Διευθύντρια του ΚΕ.Μ.Ε. Μάρθα Λεμπέση.

Τα μέλη του Lab όπως και όλοι/όλες οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες στην εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν τα δικά τους ερωτήματα.

H εκδήλωση θα μεταδοθεί online από το κανάλι μας στο youtube και τα social media.