Ώρα για… έγκλημα;
Η εγκληματολογία και η ποινική δικαιοσύνη αποτελούν θέματα που προσελκύουν το ενδιαφέρον του κοινού - η επιστημονικότητα, ωστόσο, των προσεγγίσεων ήταν πάντοτε το ζητούμενο. Όταν, λοιπόν, δημιουργήσαμε το "Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.)", αποφασίσαμε ότι ήρθε η ώρα ένας φορέας της κοινωνίας των πολιτών να (προσπαθήσει να) μιλήσει επιστημονικά αλλά και κατανοητά στην κοινωνία.
Η «εγκληματική οργάνωση» (sic)(!!!) Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.) αναλαμβάνει την επιστημονική ευθύνη του περιοδικού “Crime Times” για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Έτσι, «βγαίνει μπροστά» και δίνει βήμα σε έμπειρους επιστήμονες που μας τιμούν με την εμπιστοσύνη και τη φιλία τους καθώς και σε νέους επιστήμονες. Και δεσμευόμαστε εδώ ότι βασικό κριτήριο για την άνθιση του επιστημονικού αυτού διαλόγου θα είναι η επιστημονικότητα των θέσεων και απόψεων και όχι οι βαρύγδουποι τίτλοι κάτω από τα ονόματα των υπογραφόντων. Το ΚΕ.Μ.Ε., και με την εγκληματ(ολογ)ική (!!!) αυτή προσπάθεια, η οποία αποτελεί ουσιαστικά μοναχά ένα ψήγμα των σχεδίων του που ήδη υλοποιούνται (π.χ. η ραδιοφωνική εκπομπή «Έγκλημα στα ερτζιανά» στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ε.ΡΑ.) ή πρόκειται να υλοποιηθούν άμεσα, αποδεικνύει έμπρακτα ότι οι συνεργασίες / συνέργειες είναι το πλέον βασικό όχημα για σημαντική επιστημονική και κοινωνική παρακαταθήκη.
Για να στελεχώσουμε το περιοδικό αυτό ζητήσαμε και λάβαμε εκατοντάδες βιογραφικά σημειώματα από επιστήμονες με πείρα μέχρι φοιτητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι αναζητούν στην Ελλάδα της κρίσης δι(εξ)όδους προκειμένου να εκφραστούν και να (εκ)παιδευτούν. Η στήριξη πλειάδας επιστημόνων και ειδικών του είδους (δημοσιογράφων, κ.λπ.) συνάντησε την ευγενική προσφορά τριών τεχνικών εταιρειών, οι οποίες προσφέρθηκαν να υποστηρίξουν τεχνικά αυτό μας το εγχείρημα pro bono. Τελικά, τα στελέχη της εταιρείας nevma (www.nevma.gr) και ιδίως ο υπερδραστήριος Τάκης Μπουγιούρης ως «ειδικοί των ειδικών», έκαναν «τα μαγικά τους» για τον σχεδιασμό αυτού του όμορφου και λειτουργικού ιστότοπου. Τους ευχαριστούμε πολύ.
Ξεχωριστές και θερμές ευχαριστίες αξίζουν όμως και στους Καθηγητές Εγκληματολογίας που στήριξαν εξ αρχής την προσπάθειά μας και μας εμπιστεύτηκαν, αποδεχόμενοι την πρόσκλησή μας να συμβάλλουν ως επιστημονικοί σύμβουλοι στο "CrimeTimes". Η τιμή για εμάς όλους είναι μεγάλη και διπλασιάζει την ευθύνη μας.
Επικοινωνήστε μαζί μας, γνωρίστε μας, στηρίξτε μας, κάντε μας σκληρή κριτική. Το περιοδικό "CrimeΤimes" φιλοδοξεί να αποτελέσει μία έγκυρη επιστημονική πύλη στο Διαδίκτυο, εντασσόμενη στην παλέτα των εγκληματολογικών εγχειρημάτων που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα, καθώς και φορέα καταγραφής των εγκληματολογικών χρονικών της εποχής του.
Οι πολυφωνικές επιστημονικές αρμονίες θέλουν και τη δική σας συμμετοχή για να γίνουν ακόμα πιο όμορφες…
Ώρα για μελέτη του εγκλήματος, λοιπόν… It's "CrimeTimes"!
Δεκέμβριος 2016,
Δ.Σ. του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.)