ΤΕΥΧΟΣ #6 ΙΟΥΝΙΟΣ 2018

Οδύσσειες

12 μικρές και μεγάλες Οδύσσειες. 12 μικρές και μεγάλες Ιθάκες. Προσωπικές ιστορίες, μαρτυρίες που ταξιδεύουν σε ήρεμες και φουρτουνιασμένες θάλασσες. Που φτάνουν σε στεριές του συνειδητού και ασυνειδήτου. Σε τόπους μακρινούς, για λίγο ή για πολύ.. Άλλοτε συναντώνται και συνταξιδεύουν, άλλοτε μόνες στ’ ανοιχτά πλέουν, παλεύοντας με Σειρήνες, Σκύλες και Χάρυβδες. Φόβους, αγωνίες, κινδύνους. Πειρασμούς και χίμαιρες.  

Βασισμένο στην Οδύσσεια του Ομήρου, η παράσταση «Οδύσσειες» ξετυλίγει ιστορίες ανθρώπων. Ηρώων που παλεύουν με τον πόλεμο, τα ναρκωτικά, την εκμετάλλευση και εμπορία ανθρώπων, την απώλεια, την ασθένεια, το αλκοόλ, τη μοναξιά. Ηρώων που φτάνουν νικητές στη δική τους Ιθάκη. 

Σημείωση: Οι ιστορίες είναι αληθινές χωρίς απαραίτητα να αντιστοιχούν στον κάθε αφηγητή.
Σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ MOSAIC. 

 Θεατρική ομάδα ΚΡΑΜΑ

Η ομάδα ΚΡΑΜΑ είναι μια ανεξάρτητη διαπολιτισμική θεατρική ομάδα ανθρώπων από το Αφγανιστάν, το Ιράν, τη Λιθουανία, τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Γεωργία, την Αλβανία, την Γαλλία και την Ελλάδα. Πρόσφυγες, μετανάστες και Έλληνες, η ομάδα ΚΡΑΜΑ αποτελεί τη μοναδική μεικτή θεατρική ομάδα στην Αθήνα που από το 2011 δουλεύει με συνέπεια ανεβάζοντας παραστάσεις ετησίως και επιβεβαιώνοντας πως το θέατρο λειτουργεί ως εκπαιδευτικό εργαλείο και η τέχνη ως μέσο ένταξης.  

Παραστάσεις

Bob Theatre Festival, Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 στις 21.00 

Θέατρο Κάρολος Κουν, Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 στις 21.00 

 Συντελεστές

Σκηνοθεσία/κείμενο - διδασκαλία: Ελένη Ζαχαροπούλου 

Μουσική σύνθεση - επιμέλεια: Κατερίνα Δεληγιαννίδου 

Ερμηνεύουν: Hossein Amiri, Hossein Hosseinzade, Nikolay Baev, Rokas Balbieris, Εύη Χαραλάμπους, Κατερίνα Δεληγιαννίδου, Philippe MeunierMadonna ChaduneliAleksandra VerbenetsRudina GudaSofia Gelashvili