ΤΕΥΧΟΣ #13 ΙΟΥΛΙΟΣ 2020

Forensic Psychology Lab υπό την αιγίδα του ΚΕ.Μ.Ε.

Εν συντομία…

Παρατηρώντας τόσο την εξέλιξη του κλάδου της Δικαστικής Ψυχολογίας σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο όσο και τη χρησιμότητά της, αποφασίστηκε η δημιουργία Επιστημονικής Ομάδας Εργασίας του Forensic Psychology Lab – FPL υπό την αιγίδα του ΚΕ.Μ.Ε. Με γνώμονα τη σύνδεση μεταξύ Ψυχολογίας και Δικαίου και επιθυμώντας την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου στην Ελλάδα, το FPL θα δώσει τη δυνατότητα στα μέλη του να βρεθούν στην πρώτη γραμμή των νέων εξελίξεων και να συμβάλλουν στους στόχους του, διευρύνοντας παράλληλα και τους δικούς τους ορίζοντες.

 Στόχοι του Lab

Το FPL αρχικά δομήθηκε ώστε να δημιουργήσει μια «δεξαμενή» (think tank) ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τον κλάδο της Δικαστικής Ψυχολογίας και είναι είτε ήδη ενεργά εμπλεκόμενοι επαγγελματίες είτε φοιτητές που σκέφτονται να τον ακολουθήσουν μετά το πέρας της βασικής τους εκπαίδευσης.

Βασικός στόχος του FPL είναι τα μέλη του να έχουν την ευκαιρία μέσω των δραστηριοτήτων που θα οργανώνονται όπως για παράδειγμα εκπαιδευτικές εξορμήσεις, σεμινάρια, αρθρογραφία κτλ. να ενδυναμώσουν και να διευρύνουν τις ήδη υπάρχουσες δεξιότητες και γνώσεις τους και να αποκτήσουν νέες που θα τους φανούν χρήσιμες, εάν ακολουθήσουν επαγγελματικά τον κλάδο. Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους το βιογραφικό τους αλλά θα έχουν και ενεργό ρόλο στην προώθηση του κλάδου.

Επιπλέον το FPL στοχεύει στην προαγωγή της διεπιστημονικής συνεργασίας με επιστημονικούς φορείς και συλλόγους στην Ελλάδα αλλά και εκτός συνόρων. Εξίσου σημαντική είναι και η ενημέρωση του κοινού για ζητήματα που άπτονται του κλάδου και το αφορούν άμεσα.

Τέλος, η προώθηση της έρευνας γύρω από θέματα που άπτονται της επιστήμης της Δικαστικής Ψυχολογίας τόσο με ποιοτικές όσο και με ποσοτικές μεθόδους, αποτελεί έναν από τους υψηλότερους και σημαντικότερους στόχους του FPL.

 Επιστημονικά υπεύθυνες

Έρη Ιωαννίδου – Δικαστική Ψυχολόγος, MSc - Personal coach

Εύη Καλούτσου – Δικαστική Ψυχολόγος, MSc - Ειδικευόμενη Cognitive behavioural therapy (CBT)

 Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: http://e-keme.gr/forensic-psychology-lab/