ΤΕΥΧΟΣ #14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2020

Forensic Psychology Lab: «Από το ενδιαφέρον στο stalking: Μικρή ή μεγάλη απόσταση;»

Περίληψη
Πού σταματάει το ενδιαφέρον και πού αρχίζει το stalking; Ποια είναι τα ιδιαίτερα στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτή τη συμπεριφορά και τους δράστες; Ποια τα χαρακτηριστικά των θυμάτων; Εμπεριέχει μόνο ερωτικό ενδιαφέρον ή και άλλα κίνητρα; Υπάρχει ψυχοπαθολογία που συνδέεται με αυτή τη συμπεριφορά; Μπορεί να προκληθούν ψυχικές διαταραχές στα θύματα και αν ναι, ποιες; Ποιο είναι το νομοθετικό πλαίσιο στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ποιες δομές είναι υπεύθυνες για την αντιμετώπιση του φαινομένου και την υποστήριξη δραστών και θυμάτων; Ποια διαδικασία ακολουθείται για risk assessment και risk management;

Το σεμινάριο στοχεύει στο να ενημερώσει τους φοιτητές και επαγγελματίες σχετικών πεδίων για το stalking μέσα από μία θεωρητική αλλά και πρακτική προσέγγιση παρουσιάζοντας σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης του φαινομένου και πρακτικά παραδείγματα πραγματικών υποθέσεων.

Διάρκεια σεμιναρίου: 4 ώρες. Tο σεμινάριο θα λάβει χώρα Σάββατο (19/12/2020)
Ώρα: από 11:00 – 15:00.
Τόπος διεξαγωγής: Διαδικτυακά (μέσω της πλατφόρμας Zoom)

Κόστος συμμετοχής

25€* για τα μέλη του Forensic Psychology Lab – ΚΕ.Μ.Ε.
30€* για τα μέλη του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.) (ταμειακώς ενήμερα για το έτος 2020)
35€* για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές
40€* για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες
*στις τιμές περιλαμβάνεται Φ.Π.Α. 24%

Για την επιλογή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί η αρχή της χρονικής προτεραιότητας, λόγω των περιορισμένων θέσεων.

Συμμετοχή μόνο με προεγγραφή!
∆ηλώσεις συμμετοχής (σε 2 μόλις βήματα)

Βήμα 1ο

Δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: crime@e-keme.gr (θέμα «Από το ενδιαφέρον στο stalking: Μικρή ή μεγάλη απόσταση;») αποστέλλοντας συνημμένα τα κατωτέρω:

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
http://e-keme.gr/wp-content/uploads/%CE%91%CE%99%CE%A4%CE%97%CE%A3%CE%97-%CE%93%CE%99%CE%91-%CE%A3%CE%95%CE%9C%CE%99%CE%9D%CE%91%CE%A1%CE%99O_NEW.docx

Βήμα 2ο
Επισύναψη – αποστολή του αποδεικτικού κατάθεσης του ποσού συμμετοχής στον τραπεζικό λογαριασμό ΑΡΙΘ.ΛΟΓ. 6901141872141, ΙΒΑΝ GR23 0171 9010 0069 0114 1872141 (τράπεζα: ΠΕΙΡΑΙΩΣ “Piraeus Bank”, δικαιούχος: Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος) με αιτιολογία ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα συμμετοχή σε σεμινάριο «Από το ενδιαφέρον στο stalking: Μικρή ή μεγάλη απόσταση;».Η δήλωση συμμετοχής καταχωρείται με την ολοκλήρωση των ως άνω ενεργειών).

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Πληροφορίες: τηλ. επικοινωνίας 690 82 33 371 ή 694 85 91 604

Εισηγήτριες:
Έρη Ιωαννίδου: Δικαστική Ψυχολόγος, MSc και Personal Coach. Διατηρεί γραφείο, διδάσκει στο Hellenic American College και έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Είναι επιστημονική συνεργάτης του ΚΕ.Μ.Ε. και υπεύθυνη του Forensic Psychology Lab.

Link: https://facebook.com/eriioannidouFP

Εύη Καλούτσου: Δικαστική Ψυχολόγος, MSc in Forensic Psychology, εκπαιδευόμενη CBT. Ιδιωτική άσκηση του επαγγέλματος, Μεταξύ άλλων έχει εργαστεί ως σύμβουλος θυμάτων κακοποίησης και σύμβουλος αυτόπτων μαρτύρων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι επιστημονική συνεργάτης του ΚΕ.Μ.Ε. και υπεύθυνη του Forensic Psychology Lab.

Link: http://linkedin.com/in/evi-kaloutsou