ΤΕΥΧΟΣ #11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020

CrimeTimes: τρία χρόνια μετά!

Διονύσης Χιόνης

Η ηλεκτρονική επιθεώρηση CrimeTimes συμπλήρωσε ήδη τρία χρόνια παρουσίας στον χώρο της Εγκληματολογίας και των σχετικών με αυτήν επιστημών και όλοι μας στο Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος, το ΔΣ του οποίου έχει αναλάβει εξ αρχής την επιστημονική διεύθυνση, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και χαρούμενοι για την έως σήμερα διαδρομή.

Μέχρι σήμερα έχουμε προσπαθήσει να τηρήσουμε όσα είχαμε εξαγγείλει από τον πρώτο τεύχος και πράγματι έχουμε δώσει βήμα τόσο σε καταξιωμένους επιστήμονες διαφόρων πεδίων όσο και σε πρωτοεμφανιζόμενους νέους επιστήμονες, επίσης διαφόρων πεδίων. Οι δε θεματικές των άρθρων που δημοσιεύσαμε καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα των ζητημάτων που απασχολούν την Εγκληματολογία του σήμερα και του αύριο.

Είναι τιμή μας που μεταξύ των επιστημόνων δημοσίευσαν τις απόψεις τους αυτά τα χρόνια ύπαρξης του περιοδικού συγκαταλέγονται οι Καθηγητές Γιάννης Πανούσης, Νίκος Πασσάς, Νέστορας Κουράκης, Χρήστος Τσουραμάνης, Κωνσταντίνος Κοσμάτος, Shad Maruna, Gorazd Meško, η Καθηγήτρια Αθανασία Συκιώτου, η Διευθύντρια του ΕΚΚΕ Ιωάννα Τσίγκανου, η Διευθύντρια της Επανόδου Φωτεινή Μηλιώνη, ο τ. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Δρ Παναγιώτης Παπαϊωάννου, η Δρ Ευδοξία Φασούλα, ο Δρ Ουίλιαμ Αλοσκόφης, η Φωτεινή Ντούρα και πολλοί άλλοι.

Παράλληλα, είναι χαρά μας οι επιστημονικοί μας συνεργάτες και τα μέλη της συντακτικής ομάδας να εισφέρουν άρτια και πρωτότυπα άρθρα που πραγματεύονται θέματα, όπως οι υποθέσεις Σεχίδη, Δουρή, Φραντζή, Simpson, η επανένταξη και ο κοινωνικός αποκλεισμός, η τέχνη του δρόμου, η αναγνώριση υπόπτων, η σειρά Mindhunter, η εμπορία ανθρώπων, τα τατουάζ, η ποινική διαπραγμάτευση και ακόμα πολλά και ενδιαφέροντα, στα οποία μπορεί οποιοσδήποτε να ανατρέξει μέσω του ιστότοπου του περιοδικού.

Ευχαριστούμε τους επιστημονικούς συνεργάτες μας, τους αρχισυντάκτες του περιοδικού, τα μέλη της συντακτικής ομάδας  για την άψογη συνεργασία αυτά τα τρία χρόνια και φυσικά όλους εσάς, τους αναγνώστες, για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη. Δεσμευόμαστε δε άπαντες ότι το περιοδικό θα γίνεται ολοένα και καλύτερο προϊόντος του χρόνου και ότι οι συνεργασίες στο πλαίσιο της λειτουργίας του θα συνεχίσουν να εμπλουτίζονται και να αναβαθμίζονται διαρκώς.

Το ταξίδι συνεχίζεται…

 

Διονύσης Χιόνης, Πρόεδρος ΚΕ.Μ.Ε.