ΤΕΥΧΟΣ #2 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017

Παρουσίαση κύριων δράσεων ΚΕ.Μ.Ε.

επιμέλεια: Διονύσης Χιόνης

Το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.) σε συνεργασία με το Δεύτερο Πρόγραμμα και την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (Ε.Ρ.Τ.) διοργάνωσε και πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την επίσημη παρουσίαση της ραδιοφωνικής εκπομπής «Έγκλημα στα ερτζιανά» και του ηλεκτρονικού εγκληματολογικού περιοδικού “CrimeTimes” την Παρασκευή 31 Μαρτίου,  στο Ραδιομέγαρο της Ε.Ρ.Τ., στην Αγία Παρασκευή.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής και προλόγησαν οι Ομότιμοι Καθηγητές Εγκληματολογίας κ.κ. Ιάκωβος Φαρσεδάκης και Γιάννης Πανούσης.

Μπορείτε να διαβάσετε τον Πρόλογο του κ. Φαρσεδάκη εδώ.

Ακολουθεί βιντεοσκοπημένη η τοποθέτηση του κ. Πανούση (σε δύο μέρη):

 

Στην παρουσίαση συμμετείχαν εκ μέρους της Ε.Ρ.Τ. ο Πρόεδρος κ. Διονύσης Τσακνής, ο Διευθυντής Ραδιοφώνου κ. Γιώργος Γιουκάκης και η Υπεύθυνη Δευτέρου Προγράμματος κα Όλγα Παπά.

Εισηγήσεις παρουσίασαν εκ μέρους του ΚΕ.Μ.Ε. μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ειδικότερα η Μάρθα Λεμπέση τοποθετήθηκε συνολικά για τις κύριες δράσεις του φορέα, ο Διονύσης Χιόνης αναφέρθηκε στην εκπομπή "Έγκλημα στα Ερτζιανά", ο Φώτης Σπυρόπουλος παρουσίασε το περιοδικό "CrimeTimes" και εκ μέρους της εταιρείας τεχνολογίας “Nevma” ο κ. Τάκης Μπουγιούρης έδωσε τη δική του οπτική αναφορικά με τη δημιουργία και τη λειτουργία του περιοδικού. Τέλος, η Αναστασία Χαλκιά έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου του ΚΕ.Μ.Ε. κατά το τελευταίο έτος. Τη συζήτηση συντόνισε η Εύη Ανδρουλάκη.

Παρεμβάσεις έκαναν μετά το τέλος των εισηγήσεων ο Διευθυντής του Γυμνασίου - Λυκείου ΕΚΚΝ Αυλώνα, κ. Πέτρος Δαμιανός, ο αρχισυντάκτης του CrimeTimes, Βαγγέλης Γεωργίου και ο δικηγόρος και συν-ιδρυτής της εταιρείας Lawspot, κ. Βασίλης Καρκατζούνης.

 

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πλήθος κόσμου, μέλη και συνεργάτες του ΚΕ.Μ.Ε., δικηγόροι, Καθηγητές Πανεπιστημίου, δημοσιογράφοι, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, καθώς και φοιτητές.

Σημαντικότερη στιγμή της εκδήλωσης αναμφισβήτητα ήταν η δημόσια προαναγγελία από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κοντονή, νέας συνεργασίας μεταξύ του ΚΕ.Μ.Ε., της Ε.Ρ.Τ. και της Πολιτείας στο πλαίσιο της χάραξης και της εφαρμογής αντεγκληματικής και σωφρονιστικής πολιτικής. Σύντομα θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις επ' αυτού και το CrimeTimes θα είναι εκεί για να σας αποκαλύψει τα νέα σχέδια του ΚΕ.Μ.Ε.!

Ρεπορτάζ για την εκδήλωση προβλήθηκε στο Δελτίο Ειδήσεων της Ε.Ρ.Τ., όπου μιλούν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Πρόεδρος της Ε.Ρ.Τ. και ο Διευθυντής της Ε.ΡΑ.  (πατήστε την εικόνα):

Έγκλημα στα ερτζιανά – Ραδιοφωνικό βήμα στην εγκληματολογία (video)

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του ΚΕ.Μ.Ε. μπορείτε να βρείτε στον επίσημο διαδικτυακό του τόπο: www.e-keme.gr και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στη διεύθυνση: crime@e-keme.gr.