ΤΕΥΧΟΣ #3 ΙΟΥΛΙΟΣ 2017

Ημερίδα Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας

Στο τρίτο τεύχος του Crime Times παρουσιάζεται η Ημερίδα Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας που διοργάνωσε η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαρτίου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου.

Της Ημερίδας προήδρευσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου και έλαβαν μέρος καθηγητές τόσο από ελληνικά πανεπιστήμια, όπως οι Καθηγ. Λάμπρος Μαργαρίτης, Αδάμ Παπαδαμάκης και Ελισάβετ Συμεωνίδου-Καστανίδου, Θεοχάρης Δαλακούρας, Στέφανος Παύλου και  οι Επ. Καθηγ. Αλέξανδρος Δημάκης και Αριστομένης Τζαννετής, όσο και από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπως ο πρώην Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Καθηγητής Ιάκωβος Φαρσεδάκης και ο Καθηγητής Χρήστος Σατλάνης.

Οι εισηγήσεις αφορούσαν σε διάφορους τομείς του ποινικού δικαίου και της εγκληματολογίας. Ειδικότερα, σε σχέση με την εγκληματολογία ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο Καθ. Ιάκωβος Φαρσεδάκης παρουσίασε εισήγηση με θέμα: «Η βίαιη εγκληματικότητα στις μέρες μας και η αντιμετώπισή της», η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξ. Δημητρίου- Βασιλοπούλου αναφέρθηκε εκτενώς στη «Συστημική κακοποίηση ανήλικων θυμάτων» και η εισήγηση του Καθηγητή Στ. Παύλου είχε τίτλο: «Το ποινικό δίκαιο και η απονομή του στην εποχή των μνημονίων».

Το σύνολο των εισηγήσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε σε δύο μέρη: