ΤΕΥΧΟΣ #7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018

Ευρωπαϊκός μήνας Κυβερνοασφάλειας: Πραγματικές Προκλήσεις-Νομικές και Τεχνικές Λύσεις

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μήνα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η Homo Digitalis διοργανώνει ημερίδα με τίτλο Ευρωπαϊκός Μήνας για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο: Πραγματικές Προκλήσεις-Νομικές και Τεχνικές Λύσεις. Η ημερίδα θα διεξαχθεί, στις 31 Οκτωβρίου 2018, στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ακαδημίας 60, 106 79, Αθήνα στις 18:00

Με δεδομένη την ολοένα αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου και των τεχνολογιών  πληροφορικής, η δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος υποδομών και υπηρεσιών, κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη. Ο Οκτώβριος,έχει καθιερωθεί πανευρωπαϊκά ως μήνας για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG CONNECT) και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) ο οποίος σημειώνεται ότι εδρεύει στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής καμπάνιας και έχει προβληθεί αντίστοιχα στον ιστότοπό της cybersecuritymonth.eu.

Η Homo Digitalis, η πρώτη Μη Κυβερνητική Οργάνωση στην Ελλάδα με αντικείμενο την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη ψηφιακή εποχή, ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει τη συγκεκριμένη ημερίδα, προκειμένου να προσεγγίσει το ζήτημα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο διεπιστημονικά. Η πρώτη ενότητα της ημερίδας θα αναλύσει τις νομικές προκλήσεις και υποχρεώσεις του κυβερνοχώρου, ενώ η δεύτερη περιλαμβάνει επίδειξη κοινωνικής μηχανικής και την παρουσίαση της εθνικής ομάδας κυβερνοασφάλειας.

Οι ομιλητές είναι εγκεκριμένοι επαγγελματίες από τους χώρους του δικαίου και των ηλεκτρονικών υπολογιστών οι οποίοι θα αναδείξουν την αναγκαία συνέργεια των δύο χώρων για την επίτευξη της πληρέστερης προστασίας του χρήστη.

Η εκδήλωση είναι δωρεάν και απευθύνεται σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, ακαδημαϊκά ιδρύματα, νομικούς και επαγγελματίες στον κλάδο των υπολογιστών καθώς και σε όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την κυβερνοασφάλεια και τις αντίστοιχες νομικές και τεχνικές της προεκτάσεις.  Καλεσμένοι θα είναι βασικά ενδιαφερόμενα μέρη από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα (Υπουργείο Δικαιοσύνης, Υπουργείο Ψηφιακή Πολιτικής, Ανεξάρτητες Αρχές,  Πανεπιστημιακή κοινότητα, Δικηγόροι, Ερευνητές, επιχειρήσεις κ.α.).

Για το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας και τις πληροφορίες των ομιλητών, μπορείτε να ακολουθήσετε το σύνδεσμο. Επιπλέον, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ακολουθήσει αυτό το σύνδεσμο για να εγγραφεί στην ημερίδα, το αργότερο μέχρι την Τρίτη 30/10/2018.