ΤΕΥΧΟΣ #9 ΜΑΙΟΣ 2019

ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ (ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ)

Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ και τo Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.) ανακοινώνουν μια νέα εκπαιδευτική συνεργασία που αφορά στη συνδιοργάνωση προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης σε θέματα εγκληματολογικού ενδιαφέροντος.

Διάρκεια: 9 ώρες

Ημερ/νία: Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: 11, 12 & 13 Σεπτεμβρίου 2019 (Τετάρτη, Πέμπτη & Παρασκευή, 18.00 – 21.00)

Σκοπός

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στοχεύει στην αποσαφήνιση κεντρικών εννοιών του εγκληματικού φαινομένου και στην παρουσίαση των θεωρητικών και ερμηνευτικών προσεγγίσεων αναφορικά τόσο με τη διάπραξη εγκληματικών πράξεων όσο και με την κοινωνική αντίδραση απέναντι σε αυτές και τους δράστες τους. Περαιτέρω, θα παρουσιασθούν τα ερευνητικά εργαλεία που είναι κατάλληλα για την εμπειρική μελέτη και διερεύνηση κεντρικών εγκληματολογικών ζητημάτων, καθώς και η προβληματική που έχει αναπτυχθεί γύρω από τη στατιστική αποτύπωση της εγκληματικότητας.

Επιπρόσθετα, θα αναλυθεί η διαμόρφωση στρατηγικών πρόληψης του εγκλήματος και εν γένει, οι πολιτικές αντιμετώπισής του υπό το πρίσμα της διατύπωσης επιστημονικών προτάσεων απέναντι στα πρακτικά προβλήματα που προκύπτουν από την εγκληματικότητα.

Εν κατακλείδι, το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα επιχειρεί να καλύψει ένα σημαντικό corpus της κλασσικής και σύγχρονης εγκληματολογικής σκέψης, συμπυκνώνοντας με τρόπο εύληπτο αλλά και ουσιαστικό, τους βασικούς άξονες υπό τους οποίους η Εγκληματολογία λειτουργεί και εξελίσσεται ως εφαρμοσμένη επιστήμη.

Σε ποιους απευθύνεται

To Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες και απόφοιτους/φοιτητές κοινωνικών και ανθρωπιστικών σπουδών, όπως: νομικοί, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, πολιτικοί επιστήμονες, κοινωνικοί ανθρωπολόγοι κ.ά., οι οποίοι επιθυμούν να κατανοήσουν βασικά πεδία γνώσης της επιστήμης της Εγκληματολογίας και να εξοικειωθούν με την ορολογία της.

Τρόποι Παρακολούθησης

Φυσική Παρουσία (Δια Ζώσης)

Η παρακολούθηση των σεμιναρίων με φυσική παρουσία οργανώνεται σε υπερσύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας εξοπλισμένες με οπτικοακουστικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας στις εγκαταστάσεις της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ (Αθήνα, Μαυρομιχάλη 23), σε απόσταση 200 μέτρων από την οδό Ακαδημίας και το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Εξ αποστάσεως – On demand μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.nblearning.org

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα Nblearning παρέχει την δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων από το χώρο σας μέσω Η/Υ ή laptop με μία απλή σύνδεση Internet.

Η παρακολούθηση γίνεται

Εκ των υστέρων με μαγνητοσκόπηση (On demand)

Ειδικές τιμές για Μέλη ΚΕ.Μ.Ε., Φοιτητές & Νέους-Ασκούμενους Δικηγόρους

Για περισσότερες πληροφορίες https://www.nb.org/greek/catalog/product/view/id/17021/s/apokryptografontas-to-egklimata-kai-ton-egklimatia-v2/