ΤΕΥΧΟΣ #9 ΜΑΙΟΣ 2019

Λεξικό Εγκληματολογίας

Ομάδα Crime Times

Το Λεξικό Εγκληματολογίας (εκδόσεις Τόπος) σε επιμέλεια των Καθηγητών/τριών Ν. Κουράκη, Κ. Σπινέλλη, Μ. Κρανιδιώτη αποτελεί ένα έργο ορόσημο για την επιστήμη της Εγκληματολογίας στην Ελλάδα, καθώς για την δημιουργία του συνεργάστηκαν 120 εκ των κορυφαίων εγκληματολόγων υπό τον συντονισμό και τις οδηγίες των τριών επιμελητών.

Εντυπωσιάζει η ποσότητα και η πληρότητα των λημμάτων, η διεπιστημονικότητα και η υψηλή επιστημονική στάθμη του συλλογικού έργου συνολικά, που το καθιστούν πρότυπο συνεργασίας εγκληματολόγων διαφορετικών γενεών και διαφορετικών πεδίων βασικών σπουδών (νομικοί, κοινωνιολόγοι, κ.λπ.).

Η παρουσίαση του Λεξικού πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου 2019 στη Στοά του βιβλίου με τη συμμετοχή της Ομ. Καθηγήτριας Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη, της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου και του Καθηγητή Νίκου Πασσά, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η Αν. Καθηγήτρια Όλγα Θεμελή.

Σύντομες παρεμβάσεις έκαναν οι επιμελητές του έργου Ν. Κουράκης και Μ. Κρανιδιώτη καθώς και ο Ομ. Καθηγητής Ι. Φαρσεδάκης, η Καθηγήτρια Β. Αρτινοπούλου, ο Πρόεδρος ΚΕ.Μ.Ε. Διονύσης Χιόνης, κ.ά.

Είμαστε υπερήφανοι που τέσσερεις εκ των ιδρυτών του ΚΕ.Μ.Ε. και συγκεκριμένα οι Διονύσης Χιόνης, Δρ. Φώτης Σπυρόπουλος, Δρ. Αναστασία Χαλκιά και Εύη Ανδρουλάκη συμμετείχαν ως συγγραφείς του έργου!

Ολόκληρη η εκδήλωση στο βίντεο που ακολουθεί: