ΤΕΥΧΟΣ #4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017

Χριστουγεννιάτικο Bazaar 2017 από το Ξεblogarisma

Γιώργος Γιακουβάκης

To «Ξεblogάρισμα» για ενδέκατη συνεχή χρονιά θα διοργανώσει το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Δεκεμβρίου 2017, το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του, στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, Θησείο). Στο bazaar θα βρείτε έργα τέχνης κρατουμένων, χριστουγεννιάτικα χειροποίητα στολίδια, σπιτικά τσίπουρα, ρακόμελα, λικέρ, μαρμελάδες, γλυκά και κουλουράκια. Ακόμη, θα βρείτε πολλούς τίτλους βιβλίων, καθώς και είδη ένδυσης και υπόδησης από δεύτερο χέρι, είδη διακόσμησης, κοσμήματα και πολλά άλλα, σε πολύ χαμηλές τιμές. Όπως κάθε φορά έτσι και φέτος θα διεξαχθεί και λαχειοφόρος, η οποία εξασφαλίζει άμεσα πολλά δώρα -όπως διαμονή σε ξενοδοχεία, προσκλήσεις για θεατρικές παραστάσεις, θεραπευτικές συνεδρίες, χειροποίητα κοσμήματα, καλλυντικά κ.ά..

Λίγα λόγια για το Ξεblogάρισμα

Το Ξεblogάρισμα ξεκίνησε, το 2007, από μία ομάδα bloggers ως εθελοντική -μη κερδοσκοπική- πρωτοβουλία, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών ηλικίας 0 έως 3 ετών, που ζουν μαζί με τις έγκλειστες μητέρες τους στο κατάστημα κράτησης Ελαιώνα Θήβας, καθώς και των άπορων και ανήλικων κρατουμένων. Κατά το πέρασμα των χρόνων τα μέλη-εθελοντές της ομάδας διευρύνθηκαν και αυξήθηκαν ενώ παράλληλα πολλαπλασιάστηκαν κι οι στόχοι, καθώς το Ξεblogάρισμα αποσκοπεί πλέον και στη φροντίδα γενικότερων θεμάτων, που αφορούν στο γυναικείο κατάστημα κράτησης Ελαιώνα Θήβας, αλλά και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

Οι εθελοντές του Ξεblogαρίσματος διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικα και Πασχαλινά bazaars και εκδηλώσεις για την οικονομική υποστήριξη και κάλυψη των άμεσων αναγκών των παιδιών και των απόρων κρατουμένων, οργανώνουν αποστολές ειδών πρώτης ανάγκης, υποστηρίζουν εθελοντικές δράσεις μέσα στο κατάστημα κράτησης, υλοποιούν έργα για την καλυτέρευση της ζωής στο κατάστημα κράτησης, συμβάλουν οικονομικά στις αποφυλακίσεις κ.ά..

Τα έργα του Ξεblogαρίσματος στο κατάστημα κράτησης Ελαιώνα Θήβας

Μία από τις κυριότερες δράσεις του Ξεblogαρίσματος, εκτός από τη διοργάνωση των Χριστουγεννιάτικων και Πασχαλινών Bazaars, είναι η υλοποίηση έργων για την καλυτέρευση των συνθηκών στο γυναικείο κατάστημα κράτησης Ελαιώνα Θήβας. Ενδεικτικά, αναφέρονται: ο εξοπλισμός της αίθουσας εκδηλώσεων με ηχητική εγκατάσταση και κονσόλα φωτισμού (2011), η δημιουργία της παιδικής χαράς στον προαύλιο χώρο, όπου καλύπτεται με τάπητα (2012-2014), ο εφοδιασμός της πτέρυγας των «μωρομάνων» με 10 καλοριφέρ λαδιού για την κάλυψη της θέρμανσης (2014), η επίπλωση του παιδικού επισκεπτηρίου (2016), και τέλος η πιο πρόσφατη δράση, η ζωγραφική του τοίχου της παιδικής χαράς σε συνεργασία με τους «Ζωγράφους σε Δράση για τα Παιδιά» (2017).

Παιδική Χαρά
Παιδικό επισκεπτήριο
Ζωγραφική του τοίχου της παιδικής χαράς

Πληροφορίες

Περισσότερες πληροφορίες για το Ξεblogάρισμα και τη δράση του:

Blog: http://xeblogarisma.blogspot.gr

Facebook: https://www.facebook.com/xeblogarisma/

E-mail: xeblogarisma@gmail.com


Ο Γιώργος Γιακουβάκης είναι Κοινωνιολόγος και μεταπτυχιακός φοιτητής Εγκληματολογίας.