ΤΕΥΧΟΣ #2 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017

Ραδιοφωνική εκπομπή «Έγκλημα στα ερτζιανά» στην Ε.ΡΑ. κάθε Παρασκευή στις 19:00...

Το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.) βρίσκεται στο ραδιόφωνο, με ωριαία εβδομαδιαία εκπομπή κάθε Παρασκευή 19:00-20:00, στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (103,7-102,9), με τίτλο: «Έγκλημα στα ερτζιανά».

Η εκπομπή προσεγγίζει από εγκληματολογική σκοπιά γνωστά τραγούδια ελλήνων δημιουργών στα οποία αναπαρίσταται το εγκληματικό φαινόμενο και αναδεικνύει μια νέα διάστασή τους. Με αφορμή το τραγούδι φωτίζονται σημεία μη ορατά στον μη ειδικό και παρέχονται ενδιαφέρουσες πληροφορίες, με απλό και κατανοητό τρόπο, που εμπλουτίζουν την έμμετρη αφήγηση του δημιουργού.

Ενδεικτικοί θεματικοί κύκλοι της εκπομπής είναι η ανθρωποκτονία, τα εγκλήματα μίσους αλλά και πάθους, τα ναρκωτικά, τα εγκλήματα πολέμου, η φυλακή, η επανένταξη, η διαφρθορά, το λαθρεμπόριο, κ.λπ.

Στην εκπομπή, ειδικοί προσκεκλημένοι, με βάση τη γνώση και την εμπειρία τους, συνεισφέρουν στην παρουσίαση και ανάπτυξη της εκάστοτε θεματικής, με αφορμή πάντα αγαπημένα ελληνικά τραγούδια.

Μείνετε συντονισμένοι!

deytero-radiologo

Μετάδοση εκπομπής: κάθε Παρασκευή, 19:00-20:00

Συχνότητα: 103,7-102,9

Live Streaming: radiostreaming.ert.gr/ert-deftero

Επιμέλεια εκπομπής: Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.)

Παρουσίαση εκπομπής: Αναστασία Χαλκιά, Διονύσης Χιόνης, Φώτης Σπυρόπουλος, Μάρθα Λεμπέση, Αντωνία Καστρινάκη, Εύη Ανδρουλάκη

Συντονίστρια ομάδας εργασίας-μελών ΚΕ.Μ.Ε. «Έγκλημα και τραγούδι»: Ερατώ-Μαρία Ιωαννίδου

Μέλη ομάδας εργασίας: Σοφία Ακρίβου, Κωνσταντίνα Βουλγαρέλη, Ευθυμία Δούση, Αντιγόνη Μπλαζογιαννάκη, Καλλιόπη Παρασκευοπούλου, Ειρήνη Πιταούλη, Μαρία Σεφέκου, Ελευθέριος Φλεριανός, Γεωργία Χετζάκη.